درخت عناب یکی از گیاهان بومی فلات ایران است و میوهای خوراکی با خواص دارویی بیشمار دارد . در ادامه توضیحاتی در مورد کاشت، آبیاری، کوددهی، فاصله کاشت، مناطق کاشت، میزان محصول دهی و هرس درخت عناب آمده است:
- کاشت: عناب را با بذر، پاجوش، قلمه، پیوند و کشت بافت میتواند تکثیر شود. اما نهال بذری به دلیل کاهش مرغوبیت میوه آن فقط به عنوان پایه کاربرد خواهد داشت. بهترین خاک برای کشت و پرورش عناب، خاکهای لومی و لومی-شنی با عمق مناسب و PH5/6 تا 5/7 است.
- آبیاری: عناب نیاز سرمایی پایینی دارد و نیاز سرمایی درخت عناب 200 تا 400 ساعت است. رطوبت یکی از عوامل اقلیمی محدودکننده برای عناب محسوب میشود. بارندگی در فصل تابستان باعث ترک خوردن میوه عناب میشود.
- کوددهی: تعادل در کوددهی درخت عناب بسیار اهمیت دارد بویژه از مصرف بیرویه کودهای ازته باید خودداری شود. محلولپاشی با کودهای پتاسه در اواسط تا اواخر مرحله رشد میتواند مفید باشد. از طرف دیگر مصرف بیرویه کودهای شیمیایی شوری خاکها را افزایش میدهد و تهویه آنها را با مشکل مواجه میکند. در چنین شرایطی استفاده از کودهای سبز در کوددهی درخت عناب میتواند روش مناسبی برای افزایش مواد آلی خاک محسوب شود.
- فاصله کاشت: فاصله بین درختان عناب باید با در نظر گرفتن تمامی عوامل مانند نوع خاک، شرایط آب و هوایی و نوع رقم، کاملاً مورد بررسی قرار بگیرد. این فاصله باید با در نظر گرفتن تمامی عوامل مانند نوع خاک، شرایط آب و هوایی و نوع رقم، کاملاً مورد بررسی قرار بگیرد.
- مناطق کاشت: عناب در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک رشد میکند و در مناطقی با آب و هوای مرطوب و سرد به خوبی رشد نمیکند.
- میزان محصول دهی: میوه عناب در مرداد و شهریور ماه به زمین میافتد. میزان محصول دهی درخت عناب بستگی به شرایط آب و هوایی، نوع خاک و نوع رقم دارد
- هرس درخت: هرس به فرم شلجمی در مناطقی که آب و هوای گرم دارند؛ کاربرد بهتری دارد؛ زیرا در این نوع هرس زاویه شاخههای بستهتر بوده و محصول از تابش شدید نور خورشید محافظت میشود.
- پارس نهال مشهد مهندس زردای 09152157465--09159157465